Znajdź różową sól himalajską na http://bit.ly/31DBNDN.
Składnikiem potrzebnym do właściwego działania ludzkiego organizmu jest sól. Jakie cechy posiada sól kłodawska oraz sól himalajska? Dlaczego powinno się ich używać do przygotowywania żywności?
Sól himalajska – jakich minerałów dostarcza?
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który doskonale podkreśla smak jedzenia. Choć nadużywanie soli ma negatywny wpływ na nasze zdrowie, to jej rozsądne porcje (do 6 g na dobę) są niezbędne dla właściwego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól dostarcza bowiem sód, to jest pierwiastek odpowiadający za gospodarkę wodną oraz podtrzymanie optymalnego ciśnienia we krwi. Jednym ze zdrowych typów soli jest różowa sól himalajska czerpana ze pokładów liczących ok. 250 mln lat. Składnik ten zawiera wiele wartościowych minerałów oraz pierwiastków, takich jak potas, żelazo czy cynk, a przy tym nie posiada szkodliwych zanieczyszczeń i komponentów, np. toksycznych metali ciężkich. Różowa sól himalajska świetnie podkreśla smak potraw i jest sprzedawana zarówno w formie drobnych, jak i grubszych kryształków.
Sól kłodawska – używana nie tylko w przemyśle spożywczym
Sól kłodawska natomiast to produkt o dużym poziomie czystości – posiada ok. 97% NaCl i jest wspaniałym dodatkiem do tradycyjnych kiszonek. Jest m.in. kopalnią żelaza, magnezu czy wapnia, a więc pierwiastków koniecznych do zachowania dobrego samopoczucia. Niejodowana sól kłodawska pochodzi z kopalni soli Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie ługuje jej się, zatem nie zatraca swoich cech i jest bez trudu absorbowana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest na co dzień stosowana nie tylko w gastronomii, ale też sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w rolnictwie, lecznictwie i kosmetyce.
Lokalizacja:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]